Naučite nemački besplatno preko Interneta

Nemački jezik predstavlja jedan od najviše korišćenih jezika u Evropi. U skladu sa tim, kod ljudi sa naših prostora vlada veliko interesovanje za njegovo učenje. Danas ćemo opisati tri sajta na kojima možete naučiti nemački jezik potpuno besplatno.

1) Deutsche welle

Verovatno najbolji kursevi za besplatno učenje nemačkoj su kursevi koje nude nemački sajt Deutsche Welle. Njihova prednost je i što su adaptirani za srpsko govorno područje, tako da nije potrebno da znate engleski kako bi pohađali kurs. Mana je njihov sajt, koji je prilično težak za snalaženje.

Potrebno je da odaberete verziju sajta na srpskom jeziku, ako već niste na toj poziciji. Verziju birate u gornjem desnom uglu sajta

 

Potom, u gornjem meniju možete videli link do srpskih kurseva za učenje nemačkog.

ucite nemacki Naučite nemački besplatno preko Interneta

Jedan od zanimljivih kurseva je multimedijalni interaktivni kurs na koji morate da se registrujete i napravite svoj nalog.

nemacki za pocetnik1 Naučite nemački besplatno preko Interneta

Za početnike postoji i kurs: Warum Nicht (Nemački – zašto da ne) koji predstavlja snimak radio kursa za učenje nemačkog. Materijalima za učenje  (mp3  i PDF ) možete pristupati direktno sa sajta ali ih i možete skinuti na svoj računar.

 

2) Busuu.com

busuu com logo Naučite nemački besplatno preko Interneta

Busuu takođe nudi odlične besplatne kurseve za učenje ne samo nemačkog već i drugih poznatih jezika. Postoji i mogućnost interakcije sa ostalim posetiocima.

3) Live Mocha

livemocha 300x117 Naučite nemački besplatno preko Interneta

 

LiveMocha nudi mnoštvo besplatnih kurseva za učenje, i nemačkog i ostalih svetskih jezika. Interfejs je na engleskom, ali postoje prevodi i na srpski jezik, tako da neće biti mnogo problema kada učite.

4. Duolingo

duolingo 300x155 Naučite nemački besplatno preko Interneta

Duolingo sajt ima novi pristup učenju jezika.  Jedan od jezika koji nude je nemački, i ceo proces učenja je veoma interaktivan i obuhvata kombinaciju audio i video materijala sa kvizovima. Ceo koncept je eksperimentalne prirode, ali su na Internetu  počeli da dobijaju pohvale, pa vam ih stoga i preporučujemo.

izvor: http://internetzanatlija.com

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s